Ocenená škola

Škola nesie svoj čestný názov po detvianskom rodákovi a prvom slovenskom námornom kapitánovi. Silný životný príbeh Júliusa Juraja Thurzu tak umocňuje autenticitu tejto inštitúcie. Už niekoľko rokov vedenie školy citlivo vníma potreby detí v 21. storočí. Rozhodli sa preto vytvárať humánne orientovanú školu, v ktorej budú mať žiaci potešenie z učenia a zažijú úspech. Školu, v ktorej budú deti šťastné. Je pre nich veľmi dôležité, aby sa cítili bezpečne (čím myslíme bez stresu), zmysluplne, s dôverou k učiteľom a možnosťou slobodne vyjadriť svoj názor. V snahe tvoriť prostredie priaznivé pre deti neustále vzdelávajú pedagogický kolektív a menia kultúru učenia priamo v škole. Následne tak vo vyučovacom procese využívajú prvky vysokoefektívneho učenia, rešpektujúcu komunikáciu, či poznatky z biológie učenia.

Cielene podporujú učenie v súvislostiach, v čom im pomáhajú rôzne inovatívne projekty, ktorých sú súčasťou (IT akadémia, Fenomény sveta, Riadená zmena, Program ROOTS&SHOOTS,SADOVO,Škola inkluzionistov atď.). Zameriavajú sa na cudzie jazyky a dosiahnutie vysokej gramotnosti v oblasti digitálnych technológií i rozvíjanie životných zručností, podporu sebaúcty či detského potenciálu. Ich snahou je čo najviac prepájať školu so skutočným životom, ktorý na deti čaká.

Kontakt: www.zsthurzu.sk, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

Kompletný projekt a fotografie